Δ΄ θεματικός άξονας Εργαστηρίων Δεξιοτήτων – «Δημιουργώ και Καινοτομώ», – Τμήμα Δ1 & ΣΤ2

Στα πλαίσια της τέταρτης ενότητας του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, «Δημιουργώ και Καινοτομώ», ασχολήθηκαν οι μαθητές με τα επαγγέλματα.


Το επάγγελμα εξασφαλίζει στον άνθρωπο τα προς το ζην, εντάσσει τον επαγγελματία στο κοινωνικό σύνολο ως ικανό και χρήσιμο μέλος, συμβάλλει στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. Πρώτιστα, όμως, κάθε επάγγελμα χρειάζεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής όλης της ανθρωπότητας. Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας και της υψηλής τεχνολογίας σε κάθε τομέα της κοινωνίας και της οικονομίας, έτσι τα επαγγέλματα απαιτούν την εξειδίκευση και την υψηλή τεχνολογική κατάρτιση.
Αρχικά οι μαθητές γνώρισαν τα παλιά ή αλλιώς ξεχασμένα επαγγέλματα μέσα από βίντεο που προβλήθηκαν. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ο κάθε μαθητής ανέφερε ποιο επάγγελμα τον εντυπωσίασε και γιατί. Έγινε, επίσης, σύγκριση με τα σημερινά επαγγέλματα. Τέλος, αναρωτήθηκαν οι μαθητές ποια από τα παλιά επαγγέλματα έχουν εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων.
Ο κάθε μαθητής συμπλήρωσε σε φύλλο εργασίας ποιο επάγγελμα θα ήθελε να ακολουθήσει και κατέγραψε λέξεις που σχετίζονται με αυτό το επάγγελμα (π.χ. εργαλεία). Σε επόμενο φύλλο εργασίας έγραψαν οι μαθητές για τη δουλειά των γονιών τους, αν θα ήθελαν να ακολουθήσουν το ίδιο επάγγελμα και γιατί, καθώς επίσης και αν γνωρίζουν ποιο επάγγελμα έκαναν ο παππούς και η γιαγιά τους στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.