Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο ERASMUS+

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS + KA122-SCH – Short-term projects for mobility of learners and staff in school education”,  4 εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο «χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση (ICT in education)».

Στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ITC International όπου έλαβαν χώρα τα σεμινάρια από 27/11/2023 έως 1/12/2023 συμμετείχαν εκπαιδευτικοί  από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από το συγκεκριμένο σεμινάριο οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί απέκτησαν τα κατάλληλα εφοδια έτσι ώστε:

  • να δημιουργούν πλατφόρμες μάθησης
  • να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό μέσω νέων συστημάτων Πληροφορικής
  • να προωθήσουν την καθολική πρόσβαση στην εκπαίδευση (INCLUSION SUPPORT)
  • να υποστηρίξουν, μέσω της προώθησης της χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, καινοτόμες και ενεργητικές παιδαγωγικές μεθόδους που ανταποκρίνονται στην κοινωνική και πολιτιστική πολυμορφία.

Επιπλέον, απέκτησαν εμπειρίες διαπολιτισμικής μάθησης μέσα από     τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+ και αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες με συναδέλφους από διαφορετικά     εκπαιδευτικά συστήματα.

Ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την επιστροφή τους στο σχολείο, οι παραπάνω εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν ενδοσχολική ημερίδα, όπου παρουσιάστηκαν στους υπόλοιπους συναδέλφους τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα στο σεμινάριο, καθώς σκοπός του προγράμματος είναι η μεταλαμπάδευση της γνώσης  προς την εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.