Το σχολείο μας στην Ισλανδία!

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας του νομού Ηρακλείου στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβε για πρώτη φορά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+.

To σχολείο μας συμμετέχει από το σχολικό έτος 2022-2023 στο Erasmus KA1 με το πρόγραμμα που έχει τίτλο: ” Ευρωπαϊκή διάσταση, Στρατηγικές διάδοσης και επικοινωνίας “(European Dimension Dissemination and Communication Strategies).
Η ομάδας αποστολής που αντιπροσώπευσε την Ελλάδα και ταξίδεψε στην πόλη Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και αποτελούνταν από πέντε εκπαιδευτικούς του σχολείου: Σαϊτάκη Γεώργιο, Μίαρη Χριστίνα, Λιθοξόο Θεόδωρο, Δισσεάκη Περσεφόνη και Γρυλλάκη Ελένη, οι οποίοι μαζί με συναδέλφους από 19 ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, επιμορφώθηκαν σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, επισκέφθηκαν σχολεία της χώρας υποδοχής και αντάλλαξαν καλές πρακτικές .

Ο τίτλος του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν “ Structured educational visit to schools/institutes & training seminars in Iceland ” με διοργανωτή τον οργανισμό English Matters.

Η επιμόρφωση διήρκεσε επτά ημέρες, από 19-25 Μαρτίου 2023. Θα ακολουθήσει η διάχυση των νέων πρακτικών και μεθόδων, τόσο στα πλαίσια της σχολικής μονάδας, όσο και σε τοπικούς φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.